35 grader och sol!

Idag var det hett! Vi hade egentligen planerat att vi skulle vandra, antingen i Bad Gastein eller här i Kaprun. Skillnaden mellan Norge och Österrike är att i Norge kör du upp bilen någonstans på berget sen parkerar du och börjar gå. Så funkar det inte i Österrike. Här är så mycket turister så det finns inga parkeringar för att täcka behovet. De har då löst problemet med att transportera turisterna på olika sätt. Framför allt med gondol linbanor, men även med bussar och taxi. 

Den rundan vi tänkt göra i Kaprun idag skulle innebära att vi skulle ta linbanan för att komma upp i bergen. Märtha ville inte följa med men Elliott ville. Det skulle då kosta oss 1100 kr att ta linbanan upp. För att vandra i Bad Gastein skulle det innebära först en timmes körning. Sen skulle vi behöva ta en taxi som kostade ca 300 kr, sen vandra och sen en timme med bil hem. Det skulle innebära en ganska lång dag för Märtha att vara själv. När temperaturen sen steg till 35 grader blev det för mycket emot för att vandra. Det blev istället en slö dag vid poolen. 

(Musik: En dag på stranden - Thomas Ledin)




När det började svalna av gick Iris, Elliott, Micke och jag iväg på en liten runda på 5-6 km i Kaprun. Den här rundan började dock på "platt mark". Micke och jag hade sen tidigare sett en smalt bergspassage som såg spännande ut. Men precis som allt annat så fick man betala för att passera passagen. Det här var dock inte så dyrt och passagen var jättehäftig! Dessutom kylde vattnet ner temperaturen i luften så det var behagligt att gå. Iris tyckte dock det var lite läskigt. Det var så mycket ljud! Vi gick längs upphöjda trätrappor och gångar förbi flera vattenfall.

(Musik: Blue river - Elvis Presley)


Jag tyckte dock att det kändes lite som man var i "Fylke" - Hobbitland (Sagan om ringen).











När vi kom ut på andra sidan fanns en blå sjö. Iris ville i. Vi provade att doppa fötterna...asså det var kallare än jag vet inte vad. Efter några sekunder domnade fötterna bort. Det gjorde riktigt ont! Så något dopp för mig blev det inte. Micke försökte men inte ens han klarade av det. 
Nu sitter vi och dricker vin och käkar ölkorv. Detta för att ta oss samman innan den stora undanplockningen. Vi drar nämligen vidare imorgon...och det blir inte Slovenien som vi hade tänkt från början. Så imorgon får ni se vart det bär hän...en riktig cliffhanger!

(Musik: Red red Wine - UB40).















Kommentarer :

#1: Ingrid

Hej alla,
Det såg skönt ut i polen, jisses vad ni vandrar iväg.
Här hemma är det jättevamt. får se var ni hamnar härnäst?
Ingrid

skriven
#2: Anonym

Tack snälla för den fantastiska färden DEN va otroligt,va synd att Märtha gick miss om detta. Pappa o jag är i fM. Saras sommarhus till vi ska hämta Zelda. Vi har också varmt här jag badade i går.👫💞☀️🍀 Kram från mamma o pappa

Svar: Tack för kommentaren!
Mollan and the gang!

skriven
#3: mormor

flera utfordringar, men ni är modiga som går på det, och vanvittig spännande är det ju ochså, både för barnen och för er, ja då blir det lika spännande for mig att läsa i morgon vad ni nu hittar på. Här är osså H........ varmt, knappt att jag klarar det, kramar

Svar: Du får ta ett kallt fotbad för att kyla ner dig!
Mollan and the gang!

skriven
#4: Tore Övemar

Vilka härliga bilder! Men trapporna? dom ser lite vanskliga ut!
Skönt med pool häng. Då får vi läsa vart ni hamnar nästa gång.
Tore & Ulla

skriven
#5: teklatina.blogg.se

Spännande😬😬😬
Ska ni bestiga Mount Blanc?

Svar: Knappast...vi kör mot plattare land...
Mollan and the gang!

skriven
#6: Monika

Så fin vandring det blev 👍🏿 Pool på campingen? Vart är ni på väg..... ?

skriven
#7: Monika

Vad fin vandring det blev 👍🏿 Skönt med svalkande pool. Vi har uppåt 30 gr här. Puh...

skriven

Kommentera inlägget här :