Inte många knop idag!

Med en förkyld Märtha och en illamående man blev det en ganska innehållslös dag. Det blev inget Marbella. Febern hade försvunnit för Märtha men hon var ganska täppt och låg. Micke mådde dåligt i vågor vilket gjorde honom sängliggande delar av dagen. Jag och Elliott låg lite vid poolen men även Elliott hade lite magont så även han hade lägenhets häng. Sen eftermiddag lyckades dock Märtha o Micke komma ner 45 minuter vid poolen innan de gick upp igen. På kvällen gick vi dock alla ner till stan för att äta vars en glass. Väldigt stora och goda glassar!


Imorgon är det sista dagen att förbättra bonnabrännan....ja och så dags att raka benen igen. Jag har aldrig varit med om värre. Min kropp har antagligen haft värsta D-vitamin bristen eftersom det är typ två år sedan den såg sol. Nu har den fått värsta chocken vilket verkar ha fått någon öken effekt. Jag kan se att liknelsen är lite långsökt...men en växt som inte fått vatten på länge måste blomma snabbt när den väl får vatten...mina ben verkar fungera på liknande sätt. Sol...åh nu ska håren växa.. ja det finns alltid något att se fram emot i vintermörkret...inget stopp i vasken...

Ha en skön dag!

En kväll och en dag på stranden!

Ja...då blev det äntligen midsommar för spanjorerna. Folk gick man ur huse om man säger så. Strandpromenaden blev belamrad av gatustånd. Allt från taklampor, kryddor, godis, leksaker till att bli spådd i tarotkort såldes. Nästan alla restauranger var fullproppade med människor. På stranden satt det familjer med hela tjocka släkten från gammelmormor till yngsta spädbarn. En stor scen var uppsatt på stranden där olika band spelade. Hoppborgar, studsmattor, karuseller var uppsatta kvällen till ära. Alla glada men ingen fylla. En riktig familjefest! Enligt traditionen ska man hoppa över eldar vid midnatt och sen backa ner i havet för att sen dricka vatten och därefter får man önska sig något. Låter verkligen knepigt och vidskepligt men ska man förklara vår tradition där man sätter blommor på en symbol som föreställer det manliga könsorganet för att sen dansa runt det som en groda och därefter hoppa över 7gärdsgårdar och plocka 7 olika blommor så låter det faktiskt helt normalt...

Vi fick plats på en god Tapas restaurang där vi satt länge och väl. Därefter gick vi ner på stranden. Märtha provade studsmattorna. Det var en sån där man sitter i en sele med gummiband så att man kan hoppa både högre och göra volter.

Efter att Märtha hade hoppat började en stor show med två eldkonstnärer. Klockan blev mycket innan vi kom hem och la oss.

Idag var vi på stranden. Märtha o Elliott hade köpt såna där korta surfplattor. Eftersom de var lite vågor idag ville de prova.





Micke ville ju såklart också prova. Han glömde bara att han är otursförföljd. Efter en liten stund hade han oturen att bli bränd av en manet så han fick en blåsa på armen. 

Elliott var lika glad ändå fast han inte fick bada mer. Han hade påbörjat ett gropprojekt. Mycket nöjd och stolt var han över sin grop!

Efter en stund så gick vi dock till poolen så vi kunde bada igen.

Vad har mer hänt idag?
Jo, vid 17- tiden upptäckte Märtha att hon hade en lös kindtand. Vid 17,30 var tanden ute. Vid typ 21.00 upptäckte Elliott att han hade en lös kindtand. Elliott har inte tappat en tand på flera år. Vid 21, 05 var tanden ute... Undrar om tandfén delar ut i kronor eller euro...?

Imorgon är det tänkt att vi ska till Marbella men Märtha är snorförkyld och har feber så vi får se vad som sker.
Vi syns imorgon!

Ronda!

Idag åkte jag, Elliott, Micke och Mickes kollega till staden Ronda. Märtha stannade kvar vid poolen med Mickes kollegas man och deras barn. Att åka till Ronda tar lite mer än en timmes bilresa innan man är framme. Lika snirkliga vägar som vanligt!

Ronda är en mycket gammal stad med anor från Julio Ceasars tid. Staden är väldigt mysig med nerslitna gatustenar, gator som går upp och ner och växter överallt. Trots värmen fläktar det skönt eftersom staden ligger så högt upp. Här är väldigt mycket att se. Man skulle nästan behöva övernatta där för att se och göra allt. Det är mycket turister men ändå väldigt spanskt. Gatumusikanter spelar allt från gitarr till harpa vilket skapar en mysig stämning.  Efter att ha vandrat runt en bra stund bestämde vi oss för att äta en bit. Elliott valde pizza. Han ville beställa själv. Pizzan han beställer heter Desire. Men Elliott uttalar det på svenska. Vi förstår vad han menar och översätter till servitören. Elliott provar tappert igen att uttala det rätt. Nu blir det dock ännu värre för nu säger Elliott diarré. Jag lägger mig dubbel och tårarna sprutar. Förlåt Elliott för att jag ibland är så opedagogisk. Men i vilket fall som helst så får han rätt pizza och den var gudagod.








Utanför den stora tjurfäktningsarenan.