- 16 grader och bikini!

Dagens aktiviteter skiljde sig ganska mycket åt. Morgonen bjöd på 16 minusgrader vilket Iris tyckte var 36 grader för kallt. För Iris del skulle hon nog beskriva Örnsköldsvik som helvetet på jorden. Här finns inga gräsfläckar att kissa på. Antingen riskerar hon att dratta omkull på isen när hon ska bajsa eller så får hon stå i uppförsbacke på en snöhög eller så tenderar hon åka genom skaren på snön vilket kan göra att hon får snö ända upp på magen.

Så Iris kör sin egen strategi - hon håller sig så mycket det går. Än så länge har hon inte förstått att hon ändå kommer få gå ut. 

Iris har fått låna en liten sovsäck utav Tinas hund Sigge som Iris älskar. När vi ska gå ut och vi ska ta Iris gnyr hon och kryper ännu längre ner i säcken. När vi väl är ute och går så är det precis som att man går runt med en 6 kg boja. Iris sätter i hälarna och försöker ta sig in i varje dörr eller port man går förbi. Varje gång hon kommer in igen får hon tokfnatt och springer runt som en skållad råtta. Om hon springer för att få upp värmen eller om det är av lycka för att hon överlevt ännu en runda är det ingen som vet. 
Annars är Iris lycklig för det finns alltid någon som vill att hon ska sova i deras säng. Det är dock tveksamt om Tekla vill dela säng med Iris igen. Iris väckte nämligen Tekla imorse genom att slicka henne i armhålorna.

På schemat idag stod skotertur. Tyvärr hade den ena skotern gått sönder så det fanns bara en skoter att tillgå. Så Micke fick köra varje unge ett varv på isen istället för att åka upp till en stuga som vi planerat först. Jag fick också åka en runda. Men jag tyckte faktiskt att det var lite läskigt. När jag sen provade att köra själv kändes det mycket bättre. (Stort kontrollbehov....) 

Elliott
Tekla!
Märtha
Alicia!
Alla barnen tyckte det var jättekul trots att det var 16 minusgrader.
Efter vår adrenalinkick åkte vi in till stan för att käka lunch för att sen besöka Paradisbadet.

På äventyrsbadet roade sig barnen kungligt medan vi vuxna var på spa. Vi flöt rundor i saltbad, mjukade upp oss i bubbelbad, tittade på den rafflande utsikten över en byggarbetsplats i utebadet. Vi (läs Tina o Micke, jag shappade) provade upplevelseduschar som blinkade i olika färger där vattnet kom i olika strålar samt skiftade mellan varmt till superkallt vatten. Vi provade även olika sittningar i bastun vilket innebar att det var olika eteriska dofter och där en tjej viftade på olika sätt med en handuk så det kom varma luftpuffar. I en av sittningarna fick men även en liten skål med kokos"fett" som vi skulle smörja in sig i. Jag såg riktigt hur Micke fick problem med detta. Han började vrida på sig. Tittade runt. Jag vet inte om han försökte räkna ut om han kunde trycka genom fettet mellan bastuspringorna, kleta det på väggen eller attackera grannen med det. Micke gillar ju inget kladdigt! Men sen kom han på en lösning. Han har ju skägg så han smetade in fettet i skägget så det glänste. Där passade det ju bra med alla andra matrester...och så slapp han bli kletig. Och så var denna dagen nästan slut. Morgondagen som är sista dagen bjuder på lugna aktiviteter, men vem vet vad som händer!


Kommentarer :

#1: Tore Övemar

Ni ser ut att ha det jätte kul där uppe!
Må så gott!
Tore

skriven
#2: Anonym

Låter verkligen som om ni haft en härlig vecka! //Jenny

skriven

Kommentera inlägget här :